Kapitola 20 - Poslední zkouška



Byla ráda, že její rozhodnutí dozrálo až teď. Když byla čistá, silná, při smyslech. Kdykoliv dřív by šlo jen o známku slabosti. Útěk pryč v době, kdy byla na dně. Ale teď se cítila silná. Svým způsobem. Rozhodovala se sama za sebe, s jasnou odpovědností. Nejlepší způsob jak napravit srab, do nějž se dostala sice taky z vlastní vůle, ale pod vlivem emocí a bez domyšlení důsledků. Tenkrát to dělala jemu natruc. Dnes oslavovala sebe samu. Sebe samu.

S Poštolkou si už nepovídala. Ale pořád tu byla jistá nenulová pravděpodobnost, že je skutečně andělem. Nulová pravděpodobnost je nulově pravděpodobná. Asimovi už nic nedlužila a tak mohla, krátce po výbušném, dechberoucím sexu, kdy on spal spokojeně ve své posteli, udělat test. Promyšlený, absolutně dokonalý test.

Byla to poslední zkouška. Poslední šance i naděje. Pokud fakt jako anděl existuje, promění ji v podobného opeřence a spolu se vznesou nad sídliště. Svobodní a šťastní.

A pokud ne. Bylo to dobré východisko z toho všeho.

Otevřela dveře balkónu, jemuž Asim říkal lodžie, roztáhla ruce a plná očekávání se vznesla. Bylo v tom cosi vzrušivého a silného. Vznášela se nad sídlištěm, okouzlená svou vlastní lehkostí, svobodou a uspokojením. Ten silný, nejsilnější zážitek ji navrátil víru v jeho andělskou podstatu. Víru, která jí vydržela až do její smrti.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Knihy Dobrovský - zklamání obrovský

Je to tady mrtvý

Oběd se šéfem